Categorie: Architectuur

Het trappenhuis

Trappen bepalen het interieur.

Studie multifunctioneel gebouw waarbij de traptreden gelijk het interieur bepalen. hier wil ik laten zien dat een trap niet altijd als trap gebruikt hoeft te worden een trap kun je ook als een meubelstuk zien.

Woonhuis Lelystad

de Roestplek

Ontwerp in samen werking met Jos Abbo architect bna bv

The Nest

Kunstenaars vrijstaat op het stenenhoofd te Amsterdam.

Afstudeerproject.

Woonhuis Rhenoy

Het uitzicht

De vraag was een  huis te ontwerpen voor twee gezinnen met als doel dat beide uitzicht zouden krijgen over de Linge.

Met als resultaat een gestapelde woningen.

Door deze op te tillen zodat de onderste woning ook uitzicht zou krijgen is er in de plint/souterrain extra ruimte ontslaan (bonusruimte) voor een garage en een tuinkamer om zo samen van de tuin te kunnen genieten.

Door deze ook nog op te tillen zodat de onderste woning ook uitzicht zou krijgen is er in de plint/souterrain extra ruimte ontslaan (bonusruimte) voor een garage en een tuinkamer om zo samen van de tuin te kunnen genieten.

Noot van de opdrachtgever

Met Sylvia een huis ontwerpen was een mooi avontuur. Vanuit de binnenkant werkt ze naar de buitenkant toe. Ze weet door goed te luisteren je woonwensen te vertalen naar plattegronden, maar weet ook vanuit haar ervaring hoe ze je toekomstige woongenoot zelfs beter kan maken dan je zelf had bedacht. Zo wilden we onze keuken in een hoekje wegstoppen, omdat we niet veel tijd in de keuken doorbrachten. Zij adviseerde om de keuken juist in het middelpunt te zetten. Onze keuken is nu een gezellige plaats geworden waar we juist veel tijd doorbrengen met familie en vrienden en ondertussen samen lekker koken.

Sylvia is enthousiast in haar werk en straalt dit ook uit. Ze heeft passie voor haar vak en wist dit ook aan ons over te dragen. Ze prikkelt je met haar soms ‘wilde’ ideeën en haalt je hiermee uit je comfort zone. Als leek kies je al snel voor het vertrouwde, maar er zijn zoveel meer mogelijkheden in materialen en kleuren. Het werd voor ons een mooie zoektocht naar iets wat wel past bij ons maar toch ook niet standaard is.

Sylvia heeft een duidelijke mening. Ze gaat geen discussie uit de weg. Het ontwerp wist ze goed te verdedigen bij de welstandscommissie van de gemeente. Het overleg met de aannemer gaf ook een mooi spanningsveld tussen ontwerp, budget en technische uitvoering. Ze is hierin oplossingsgericht en neemt niet snel genoegen met een ‘nee, dat kan niet’.

Inmiddels genieten we iedere dag van ons huis en kijken met veel plezier terug naar de intensieve periode van ontwerpen en bouwen. De keuzes die we samen met Sylvia hebben gemaakt, hebben zich vertaald in een uniek huis met een enorm woonplezier aan de binnenkant en een uitgesproken karakter aan de buitenkant.

ontwerp Designstudio – aannemer de Ruiterbouw